Kontaktne leće ili naočale?

Kontaktne leće ili naočale?

AUTOR: www.kontaktne-lece.net, portal o CIBA VISION kontaktnim lećama

Osobe koje trebaju korekciju vida, pogotovo osobe mlađeg uzrasta, često pred ljeto postavljaju pitanje:
 
MOGU LI PONEKAD ZAMIJENITI NAOČALE KONTAKTNIM LEĆAMA?
 
Kontaktne leÄ�e ili naoÄ�ale?Razlozi za zamjenu naočala kontaktnim lećama mogu biti vrlo različiti. U ljetnim mjesecima potreba za bavljenjem sportom i raznim aktivnostima u prirodi izraženija je nego inače. Na primjer, ako želite igrati tenis ili nogomet, roniti s maskom, baviti se sportovima na vodi i drugo.

Osim bavljenja sportom, mnogima je bitna i estetika. Na primjer ako želite nositi moderne sunčane naočale, želite promjeniti boju oka ili naprosto želite izgledati prirodno, bez naočala… 

Odgovor na pitanje MOGU LI ZAMIJENITI NAOČALE KONTAKTNIM LEĆAMA?
najčešće je DA.

Osim izražene želje za nošenjem kontaktnih leća potrebno je načiniti i pregled za kontaktne leće kod očnog specijalista.
Očni specijalist će u razgovoru s Vama najbolje procijeniti možete li nositi kontaktne leće, te koju vrstu kontaktnih leća vam preporučiti.
Svjetska praksa pokazuje da je najjednostavnije koristiti meke kontaktne leće koje se nazivaju JEDNODNEVNIM kontaktnim lećama. Jednodnevne kontaktne leće su leće koje nosite samo jedanput.
Ujutro ih stavite u oči i prije spavanja jednostavno ih bacite. Slijedeći dan započinjete sa svježim čistim parom kontaktnih leća.

Jesu li jednodnevne kontaktne leÄ�e udobneJesu li jednodnevne kontaktne leće udobne?
Apsolutno! Pogotovo CIBA VISION kontaktne leće DAILIES AquaComfort Plus. Ove leće imaju izuzetno tanak rub, kao i posebni ovlaživač koji se aktivira svakim treptajem oka i tako te leće čini udobnima tijekom cijelog dana.
Više o DAILIES lećama, kao i o drugim CIBA VISION lećama, možete doznati na www.kontaktne-lece.net.

Jesu li kontaktne leće sigurne za zdravlje mojih očiju?
Ako leće koristite prema uputama Vašeg očnog specijalista, kontaktne leće su sigurne. Važno je poštivati i upute o redovitosti zamjene leća, prema uputi proizvođača. Nemojte niti zanemariti uputu očnog specijalista da morate u određeno vrijeme obaviti i kontrolni pregled.
Za kontaktne leće iz obitelji DAILIES posebno se može reći da su sigurne za zdravlje Vaših očiju. Razlog tome je da se na tim lećama ne mogu stvarati naslage, budući da ih mijenjate svaki dan, svaki dan koristite nove sterilne kontaktne leće.

Mogu li se kontaktnim lećama ispraviti sve refrakcijske greške oka?
U najvećem broju slučajeva da. Postoje različite vrste mekih leća kojima je moguće otkloniti gotovo sve refrakcijske greške. Vaš oćni specijalist pronaći će leću koja će otkloniti Vašu refrakcijsku grešku.

Koriste li se kontaktne leće jednostavno i lako, budući da mislim da bih osjećao/la nelagodu pri stavljanju leće u oko?
Da. Vaš će vam očni specijalist pokazati najlakši način za stavljanje i skidanje leća. Nakon kratkog vremena osjećaj nelagode potpuno će nestati.
Nakon poduke kod specijalista, na http://kontaktne-lece.net/lece-video možete pogledati i video kako skidati i stavljati leće, za prisjećanje.

Mogu li i djeca i tinejdžeri nositi kontaktne leće?
Odgovor je: DA! Djeca se i u ranijoj dobi vrlo jednostavno privikavaju na nošenje i rukovanje kontaktnim lećama. Za razliku od naočala, kontaktne leće ne mijenjaju prirodni izgled, što povećava samopouzdanje djeteta, koje može biti poljuljano nošenjem naočala.
Osim toga, nošenje leća djetetu omogućava nesmetano bavljenje sportom, Å¡to je izrazito važno u toj životnoj dobi.
Preporučamo da posjetite www.recitoocima.com, našu stranicu za mlade, gdje možete naći puno praktičnih informacija o nošenju kontaktnih leća za mlade, kao i za roditelje.

Dailies Total 1

Dailies Total 1

Isprobajte novi revolucionarni proizvod s jedinstvenom WATER GRADIENT* tehnologijom. Otkrijte zašto ima toliko novih, zadovoljnih korisnika!

Gdje kupiti?

Gdje kupiti?

Gdje kupiti Alcon kontaktne leće? 
Alcon kontaktne leće i otopine za čišćenje potražite u svim boljim optikama.

AIR OPTIX COLORS kontaktne leće u boji

AIR OPTIX COLORS kontaktne leće u boji

Do sada ste mogli učiniti mnogo za dobar izgled s dobrom kozmetikom, pametno izabranom odjećom ili fitnessom. Sada možete učiniti svoje oči još ljepšima.