Mogu li plivati sa svojim kontaktnim lećama?

Mogu li plivati sa svojim kontaktnim lećama?

CIBA Vision preporuča korištenje zaštitnih naočala, ako plivate s kotaktnim lećama.

Kontaktne leće su porozne i mogu apsorbirati kemikalije, mikrobe i druge nečistoće iz vode, koje mogu iziritirati ili oštetiti Vaše oči. U pojedinim slučajevima može doći i do infekcije.

Također, leće se mogu zalijepiti ili lako pasti iz oka, ako otvarate oči ispod vode. Plivanje s kontaktnim lećama, bez zaštitnih naočala, može dovesti do infekcije u očima, koja, ako se ne liječi, može stvoriti ožiljak na oku, ili, u rijetkim slučajevima, gubitak vida. Ali to isto se može dogoditi i plivačima koji ne nose kontaktne leće.

Čak iako nosite zaštitne naočale, CIBA Vision preporuča da skinete kontaktne leće kada izlazite iz vode i temeljito ih očistite i dezinficirate prije ponovnog nošenja ili spavanja s lećama u očima. Za maksimalno čišćenje, CIBA Vision preporuča korištenje otopine na bazi peroksida, kao što je AOSEPT Plus®.

Pacijenti koji nose dnevne zamjenske leće trebali bi ih zamijeniti novim parom nakon plivanja.

Dailies Total 1

Dailies Total 1

Isprobajte novi revolucionarni proizvod s jedinstvenom WATER GRADIENT* tehnologijom. Otkrijte zašto ima toliko novih, zadovoljnih korisnika!

Gdje kupiti?

Gdje kupiti?

Gdje kupiti Alcon kontaktne leće? 
Alcon kontaktne leće i otopine za čišćenje potražite u svim boljim optikama.

AIR OPTIX COLORS kontaktne leće u boji

AIR OPTIX COLORS kontaktne leće u boji

Do sada ste mogli učiniti mnogo za dobar izgled s dobrom kozmetikom, pametno izabranom odjećom ili fitnessom. Sada možete učiniti svoje oči još ljepšima.