Progresivne kontaktne leće

Progresivne kontaktne leće

PITANJE:

Budući da će mi se dalekovidnost s godinama povećavati (imam 51 godinu-ah...), a moguća je i blaga kratkovidnost, pitanje je hoću li moći nositi mekane (ili polutvrde) leće umjesto progresiv stakala?

dr. sc. Dean Šarić

Na Vaša pitanja odgovarao je dr. sc. Dean Šarić, dr. med., Kabinet za kontaktne leće Klinike za očne bolesti KB Sestara milosrdnica.

ODGOVOR:

Postoji više metoda kako riješiti Vaš problem.
-klasično rješenje je nošenje kontaktnih leća za daljinu i naočala za čitanje (preko kontaktnih leća)
-sljedeća opcija je takozvani “monovision”, jedno oko se korigira (lećama) na daljinu, a jedno na blizinu - ukupan vid je dobar na daleko i blizu
-dodatno postoje danas već i kontaktne leće s kojima biste vidjeli i blizu i daleko; polutvrde bifokalne (problem ovih leća je generalno problem polutvrdih leća - nešto manja udobnost nošenja), ali i mekane leće za vid na blizu i daleko - to su leće najnovije generacije i u potpunosti Vas oslobađaju naočala - primjer takvih leća je AIR OPTIX AQUA Multifocal kontaktna leća.

Poveznice:
Upitnik za Vaše pacijente Sastavili smo upitnik za Vaše pacijente. Svrha upitnika je pomoći pacijentu da lakše donese odluku hoće li za korekciju vida koristiti kontaktne leće, naočale, ili oboje. Upitnik možete preuzeti i isprintati ga, kako bi ste ga imali u svojoj ordinaciji.

Česta pitanja o kontaktnim lećama

Česta pitanja o kontaktnim lećama

Na pitanja o kontaktnim lećama odgovarao je dr. sc. Dean Šarić

Focus Dailies kontaktne leće

Prijava za Newsletter

U polje upišite email adresu na koju želite dobivati obavijesti i kliknite gumb "Pošalji"