Kako pravilno brinuti o lećama?

Kako pravilno brinuti o lećama?

Za zdravlje oka od izuzetne je važnosti ispravno se brinuti o higijeni kontaktnih leća. Nakon nošenja važno ih je očistiti s otopinom koju će Vam preporućiti specijalist.

Alcon u ponudi na našem tržištu ima dvije vrste otopina za čišćenje.

OPTI-FREE PURE MOIST je višenamjenska otopina za čišćenje, ispiranje, dezinfekciju, vlaženje i uklanjanje proteina i lipida sa svih vrsta mekih kontaktnih leća nove generacije.

Sadrži inovativni sustav ovlaživanja HydraGlyde i dvostruki dezinfekcijski sustav.

AOSept Plus - otopina na bazi peroksida, za izuzetno efikasno čišćenje svih vrsta kontaktnih leća, u jednom koraku. Bez konzervansa, pogodna naročito za osjetljive oči. Sadrži dodatne tvari koji omogućavaju skidanje depozita. U kompletu dolazi s posudicom koja sadrži disk za neutralizaciju peroksida, te ga pretvara u neutralnu otopinu. Važno je znati da ta otopina ne smije bez procesa neutralizacije (u trajanju min. 6 sati) doći u oči, niti može služiti za brzo čišćenje tijekom dana. Po potrebi nakon čišćenja leće se mogu isprati s fiziološkom otopinom.

Pri čišćenju, važno je pripaziti da se s lećama pažljivo barata, kako ih ne bi potrgali. S lećama treba baratati uvijek čistim rukama, obrisanim u ručnik koji ne pušta dlačice.

Važno je leće nositi uvijek onako kako Vam je preporučio specijalist i toga se treba strogo pridržavati. Nemojte nositi leće duže od propisanog vremena.

Samo leće s visokom propusnosti kisika (kao AIR OPTIX NIGHT&DAY i AIR OPTIX) dopuštaju vašim očima da dovoljno dišu, dok vi spavate.

Nikad nemojte spavati s lećama koje vam to ne dopuštaju.

Nepridržavanje propisanog nošenja može izazvati ozbiljne komplikacije s očima, čak i trajno oštećenje vida.

Dailies Total 1

Dailies Total 1

Isprobajte novi revolucionarni proizvod s jedinstvenom WATER GRADIENT* tehnologijom. Otkrijte zašto ima toliko novih, zadovoljnih korisnika!

Gdje kupiti?

Gdje kupiti?

Gdje kupiti Alcon kontaktne leće? 
Alcon kontaktne leće i otopine za čišćenje potražite u svim boljim optikama.

AIR OPTIX COLORS kontaktne leće u boji

AIR OPTIX COLORS kontaktne leće u boji

Do sada ste mogli učiniti mnogo za dobar izgled s dobrom kozmetikom, pametno izabranom odjećom ili fitnessom. Sada možete učiniti svoje oči još ljepšima.